S obzirom na beneficije koje ćete pročitati u nastavku članka i na prepreke u vježbanju na koje su naišli moji klijenti, te svi oni koji su se interesovali da treniraju sa mnom odlučila sam da online treninzi moraju biti nešto što mogu da ponudim, te olakšam svima onima koji nemaju vremena ili su previše udaljeni da bi fizički bili prisutni sa mnom tokom treninga.

Ukoliko ste skeptični o ideji online personalnih treninga dopustite da vas razuvjerim. Želim da naglasim da prednosti online personalnog treninga definitivno nadmašuju nedostatke. Uz  ekonomičnost i realno praćenje rezultata nema razloga zašto ne bi ste probali.

Online personalni trening je veoma sličan personalnom treningu, međutim ne uključuje fizičku prisutnost tokom treninga. Prvi korak je da se registrujete i ispunite obezbjeđeni formu sa svojim karakteristikama, kao što je težina, visina, spol, ciljevi, zdravstvaeno stanje, slobodno vrijeme, itd. Nakon čega će trener zaprimiti navedene informacije. Po okončanju prvog koraka dobit ćete plan ishrane i program treninga razvijen prema pruženim informacijama.

Plan ishrane uključuje 5 obroka dnevno. Dok trening program uključuje video snimke svih vježbi sa objašnjenjem.  Svaki put kada počinjete trening, potrebno je da se prijavite preko našeg softvera kako bi trener dobio obavještenje da pratite plan i program. Na taj način trener prati vašu rutinu i progres.

Trener vam je na raspolaganju 24/7 za konsultacije. Također softver vam pruža mogućnost da uslikate vaše inicijalno stanje, te da na taj način pratite progres. Također postoji mogućnost ukoliko želite da sliku podjelite sa vašim trenerom, te da mu na taj način omogućite bolji uvid u progres.

Predstavljam vam još nekoliko prednosti u detalje. Svi oni koji su zaposleni i nemaju vremena za odlazak u teretanu imaju priliku da prestanu da traže izgovore i da krenu sa zdravim životnim stilom.

Vi napravite svoj raspored

S obzirom da treninzi ne hatjevaju fizičku prisutnost, možete vježbati u koje god vrijeme želite. Mnogim ljudima je vrlo teško prilagoditi raspored i naći vremena za odlazak u teretanu, posebno ženama. Stoga, trenirajte kod kuće, trenirajte dok ste na poslovnom putu I trenirajte na odmoru.

Ekonomičnost

Ne može svako priuštiti jedan na jedan trening. Zbog toga online trening je odlična alternative, s obzirom da je jeftinija nego samo personalni trening.

Komunikacija

Koliko često misliš da možeš stupiti u kontakt sa svojim personalnim trenerom? Sa online treningom možeš stupiti u kontakt sa svojim trenerom kad god želiš. To možeš učini ti kroz softver aplikaciju, porukom ili pozivom preko skype-a. Biti online znači da su linije komunikacije uvijek otvorene. Najvažnije je da kroz online trening dobivate mnogo više pažnje vašeg trenera jer vaš progres prati na regularnoj bazi kroz aplikaciju.

Dostupnost treneru

Rad s online personalnim trenerom znači da vaš trener ne mora biti u istom gradu kao i vi.

Motivacija i odgovornost

Dok online trening može zahtjevati više lične motivacije, nemojte zaboraviti da je vaš trener samo jedan klik daleko od vas. A vaš online personalni trener će vam se javljati jednom sedmično da prijavi vaš napredak, te kako bi bio siguran da pratite trening plan. Tako da tu izgovora nema!

Praćenje rezultata

Onog trenutka kada dosegnete lični rekord dobit ćete obavijest od vaše aplikacije, čak i statistika poput tjelesne težine i postotak tijelesne masti može se pratiti i gledati na grafikonu. Online trening vam pruža prilagođene i jasne vježbe snimljene samo za vas.