Može biti teško početi vježbati i za krenuti sa novom rutinom i vaša volja će definitivno biti testirana na tom putu. Vjerujte mi, vježbanje može postati vaša regularna navika. Ovo su savjeti koji vam mogu pomoći da pobijete borbe koje se jave tokom vježbanja:

Postavite ciljeve

Postavljanje ciljeva može vam pomoći da ostanete fokusirani. Postavite specifičan cilj. Radije nego da kažete želim biti fit, možda želite da budete sposobni da uradite 10 sklekova bez prestanka. Svaki put kada dosegnete cilj, postavite novi. Ulaganje u vlastitu motivaciju može vam pomoći da stvorite navike i da radite snažnije čak i kada želite da odustanete!

Nađite rutinu koju volite

Guranje sebe kroz stil vježbanja koji ne volite nije način da stvorite zdravu vezu sa vašim vježbanjem. Nađite aktivnost u kojoj uživate i imat ćete veću šansu da ostanete pri tome. Rutina koja vam je zabavna pomoći će vam da održite interes.

Nađite partnera za vježbanje

Neko ko će vas podržavati ili neko ko će vas barem držati odgovornim je odličan način da stvorite zdrave navike. Ako vas neko čeka u teretani manja je mogućnost da će te propustiti trening!

Budite spremni na prepreke

Nakon što počnete sa novom fitnes rutinom, sasvim je učestalo da dođete do prepreke. Možda ne vidite rezultate koji ste se nadali u tom trenutku. Možda ste se povrijedili. Umjesto što se usredočite na negativne stvari, usredočite se na pozitivne. Možda možete otkriti kako imate više energije.

Investirajte u odjeću za vježbanje

Važno je zbog motivacijskog nivoa da se osjećate dobro u vezi svog izgleda kada vježbate. Počastite sebe novom majcom ili novim patikama. Kada obučete opremu, vi ste sasvim nova osoba i spremni ste za vježbanje.

Svaki se korak naprijed računa

Da li vodite računa o s vom progresu? Nevjerovatno je kako ovisni možete postati! A da ne kažem d postajete svjesniji koliko ste vježbali dnevno.

Nemojte se osjećati da sve naveeno mora da postane vaša navika odjednom, ali može biti odličan način da počnete.